Bersiaran di Tesco Kajang, Sheila Rusly bersama dengan Kilafairy untuk menunjukkan cara memasak juadah istimewa sempena Ramadan.
Yi Mi Kung Fu
2 keping Yi Mi
Siew Pak Choy - dipotong
Isi ayam - dipotong
Carrot - dipotong
2 biji Telur
2 kiub ayam
4 ulas bawang putih - dicincang
Sedikit minyak bijan
2 sudu Tepung jagung dibancuh dengan sudu air
Udang
Sos Tiram Saji
Cara membuatnya:
Panaskan sedikit minyak, masukkan bawang putih, masukkan isi ayam, udang dan masukkan air, kiub ayam, masukkan sos tiram, garam secukup rasa, tepung jagung, fish cake, minyak bijan, carrot, Siew Pak Choy, masukkan telur dan kacau. Padamkan api dan taburkan di atas Yi Mi.
Spaghetti Aglio Olio
Bahan-bahan
Daging
Bawang putih - dicincang
Cili Padi - - dicincang
Daun Parsley
Spaghetti
Cara membuatnya:
Panaskan minyak, gorengkan daging buat seketika, masukkan bawang putih, cili padi, garam secukup rasa dan spageti dan taburkan daun parsley.
Dah lama nak masak Spaghetti Aglio Olio. Rupanya simple je. lepas ni boleh try. hehehe
ReplyDeletesedapnyeeee leh try nti
ReplyDeleteSedapnyerrr...singgah sini bls kunjungan ..tq sudi berkunjung ke blog saya...
ReplyDelete