https://sspniplusonline.ptptn.gov.my/sspniplusonline/?id=000008279

Monday, 30 September 2013

BUDGET PERCUTIAN LANGKAWI 15.09.2013 TO 19.09.2013

N3 ini aku dan updatekan budget yang telah dikeluarkan oleh wife semasa berada di Langkawi bersama her mother, younger brother, younger sister + her husband and anak buah kesayangannya.

Aku updatekan perbelanjaan bagi wife with her family

  1. Firefly Ticket Return from Subang - Langkawi for 3 person termasuk MIL cos that time buat reservation mmg nak bawa MIL sama untuk merasa naik flight = RM 264.00
  2. One Helang Hotel = RM 180.00 (15/09/2013)
  3. Rasa Eksotika = RM 160.00 (16/09/2013)
  4. White Lodge Chalet = RM 310 (17/09/2013 to 18/09/2013)
  5. CD Motel = RM 160.00 (17/09/2013 to 18/09/2013)
  6. Sewa Viva = RM 150 (3 days 16/09/2013 to 19/09/2013)
  7. Food & Beverage = RM 100.00
  8. Shopping Chocalate = RM 250.00
  9. Shopping Corningware = RM 299.00
  10. Luggage = RM 179.90
  11. Family Taxi Subang to U16 = RM 56.00
  12. Cable Car Ticket = RM 55.00 (3 adult + 1 kid)
  13. Duit Minyak Viva = RM 20.00
Total travelling expenses RM 2,183.90.

Amount yang agak besar. Kenapa wife aku dok tukar2 hotel sebabnya katanya nak merasa kelainan. That y la percutian ini sampai ada 4 hotel. Korang kalau merancang nak p langkawi sebenarnya blh cut cost jangan jadi macam wife aku ni... Gedik tukar2 accomodation...

Aku reviewkan hotel2 tersebut

One Helang Hotel - Booking direct their website
 
Bilik twin sharing for MIL, SIL + hubby dia, BIL dan anak buah

 
Bilik with King Bed for me + wife
 
Sumber Photo http://www.cuti.my
  1. Bilik yang agak luas + ada bath tub. Anak buah sampai2 terus masuk bath tub mandi manda
  2. Dekat dengan airport jadi kami terus jalan kaki setibanya sampai di Langkawi airport. Flight kami agak lewat petang sesuaila utk stay kat c2 for 1 nite
  3. Breakfast boleh tahan la
  4. Ada swimming pool seronok anak buah dapat mandi walaupun tanpa swimming suit

Rasa Eksotika - booking via agoda.com

Sumber photo : http://naddy1987.blogspot.com/2011/03/rasa-eksotika-vacation-home-langkawi.html
  1. Biliknya agak luas walaupun suasana agak suram. Wife and her family stay at Jelita. Ada 2 queen bed
  2. Jauh ckit dari jalan besar
  3. Wifi tak dapat
  4. Breakfast ala carte

White Lodge - booking via agoda.com



  1. Biliknya besar
  2. Wifi laju
  3. Tiada breakfast
  4.  Beware of your belongings
CD Motel - direct counter


Sumber Photo : http://www.agoda.com
  1. The reason my wife amik bilik kat sana because White Lodge jauh dari laut. So dengan menyewa 1 bilik di CD motel, so senang nak bermandi manda di Pantai Cenang
  2. Memang tambahkan kos tapi demi keselesaan wife keluarkan duit lagi. Pinjam mata RM 160.00 for 2 nite there.
  3. This times dorang dapat chalet yang betul2 dekat dgn laut. 1st challet. Senang nak tukar pakaian lepas mandi etc.
  4. CD Motel staffs mmg friendly. Maybe next times will be there... Taknak tukar2 hotel lagi
  5. CD Motel dekat dengan shopping mall like The Zon Duty free, Cocoa Valley, dan Under Water


1 comment: