Wednesday, 19 April 2017

0154821 Who are You

Minggu ini aku sering menerima panggilan dari no 0154821. Makhluk asing mana yang buat panggilan, ada yang aku ignorekan dan ada yang aku pick up just nak tahu apa sebab dorang call with difference number, bila aku pick up keep silent. Why call me. 

First 7 number bermula dari 0154821. 

01548213100
01548213079
01548213068
01548212945
01548213147
01548213032
01548213086
01548213196
01548213124 - truecaller - CIMB Scc
01548213039 - truecaller - CIMB Banker
01548212823 - truecaller - CIMB Collection
01548213002
01548213095 - truecaller - CIMB Loan Shark
01548213012

Sila tampilkan diri Makhluk asing. Jangan asyik buat call jika hanya nak buat panggilan bodoh. I'm not interested. All the above number already under blocking list. If you're still calling me with difference number will be published here. 

So jika you all dapat panggilan dari number di atas sila masukkan dalam blocking list. 

Updated 27/04/2017 - sejak download application truecaller panggilan di atas dari CIMB yang pelbagai nama, CIMB Banker, CIMB Scc, CIMB Collection, CIMB Loan Shark. No di atas call aku atas alasan apa aku pun tak tahu sebabnya aku takde langsung buat akaun CIMB sama ada saving / loan sejak dulu lagi. 

4 comments:

  1. Cantik gak up gini..bagi org lain kat luar sana tahu akan nombor2 ni.. macam.takde kerja lain kan..nak menipu jer kerjanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman sekarang nak senang kerja menipu. Kita kena hati2 sebelum terkena. Nasib ada truecaller app at least banyak no scammer / spam boleh detach.

      Delete
  2. awal2 dulu kakak selalu gak dapat nombor bukan2.. em.. sekarang dah boleh detact nombor telefon scammer.. thanx untuk entri nih.. hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah guna truecaller boleh detact ramai scammer punya no. senang terus block atau add dalam spammer list.

      Delete