Sunday, 24 May 2015

11street.my Mobile Top Up Celcom, Maxis, Digi dan U-mobile

Entry pasal 11street.my lagi. Takde idea nak tulis entry lain. Kali ni pasal top up lagi. Top up ni kan macam barang keperluan asas yang perlu jugak setiap bulan. Sekarang ni offer kat 11street.my. Walaupun makin kurang diskaun tapi masih lagi harga jimatkan. Yela belian online jimat fuel nak pergi ke kedai top up, 7 Eleven, bank etc. Selain itu jimat masa korang dari menempuh jem semata-mata nak top up. Beli online jer dah jimat belanja lain tambah-tambah ada anak-anak sekali bawa dorang ke kedai bukan setakat top up yang korang beli, aiskrim, lollipop, mainan semua ada dalam satu pakej. Menambahkan kos korang lagi.
 
 
 
 
Harga terkini untuk top up RM 10.00 + GST RM 0.60. Korang memang perlu bayar RM 10.60 tapi lepas korang tulis review korang dapat balik credit 1.06 @ RM 1.06. So the next purchase korang hanya perlu bayar RM 9.54 jika korang Use Credits yang korang ada. Pasal review tu korang tulis yang mudah-mudah pun takper bukannya kena buat slogan terbaik pun. Lepas tu korang tulis lagi review untuk 2nd purchase korang dapat balik credit 1.06 @ RM 1.06 sekiranya masih ada promosi yang sama / yang lain yang bagi credit macam tu. Maybe nilai berbeza sama ada better atau sebaliknya don't know bergantung pada seller ler.


 
Harga terkini untuk top up RM 30.00 + GST RM 1.80. Korang memang perlu bayar RM 31.80 tapi lepas korang tulis review korang dapat balik credit 1.90 @ RM 1.90. So the next purchase korang hanya perlu bayar RM 29.90 jika korang Use Credits yang korang ada. Lepas tu korang tulis lagi review untuk 2nd purchase korang dapat balik credit 1.90 @ RM 1.90 sekiranya masih ada promosi yang sama / yang lain yang bagi credit macam tu. Maybe nilai berbeza sama ada better atau sebaliknya don't know bergantung pada seller ler.


Harga terkini untuk top up RM 50.00 + GST RM 3.00. Korang memang perlu bayar RM 53.00 tapi lepas korang tulis review korang dapat balik credit 2.12 @ RM 2.12. So the next purchase korang hanya perlu bayar RM 50.88 jika korang Use Credits yang korang ada. Lepas tu korang tulis lagi review untuk 2nd purchase korang dapat balik credit 2.12 @ RM 2.12 sekiranya masih ada promosi yang sama / yang lain yang bagi credit macam tu. Maybe nilai berbeza sama ada better atau sebaliknya don't know bergantung pada seller ler.
Harga terkini untuk top up RM 100.00 + GST RM 6.00. Korang memang perlu bayar RM 106.00 tapi lepas korang tulis review korang dapat balik credit 4.24 @ RM 4.24. So the next purchase korang hanya perlu bayar RM 101.76 jika korang Use Credits yang korang ada. Lepas tu korang tulis lagi review untuk 2nd purchase korang dapat balik credit 4.24 @ RM 4.24 sekiranya masih ada promosi yang sama / yang lain yang bagi credit macam tu. Maybe nilai berbeza sama ada better atau sebaliknya don't know bergantung pada seller ler.

Korang nampakkan perbezaannya. So untuk nak jimat better korang beli top up RM 10 maksimum 3 kali top up untuk promosi yang sama sebulan. Korang boleh top up sekali gus 3 top up RM 10 tu tapi korang kena buat 3 kali purchase lah sebab yang ni instant top up. So lepas payment automatic korang dapat sms baki kredit terkini dalam handphone canggih korang.


Bagi RM 30.00 so masih ok jugak sebab masih consider harga tanpa GST bila korang dapat credit lepas tulis review tu. Consider korang masih ada credit 0.10 @ RM 0.10 extra lah jugakkan. Harga top up RM 30 + GST RM 1.80 so credit after wrote review 1.90 @ RM 1.90. Korang hanya bayar RM 29.90 dengan mengambil kira credit yang korang dapat tu.

Nampakkan penjimatan di 11street.my ni. Harap-harap masih ada lagi promosi yang better to mobile top up kat sana. bolehlah korang bantu-bantu top up untuk mak ayah, adik beradik, sedara mara yang jauh. Memberi dalam keadaan senyap. Bukan susah mana pun korang refer pada contact korang. If korang tak tahu saper provider lain tersebut korang boleh validate no telefon dorang dulu.


Contohnya korang nak belikan top up U-Mobile korang klik Buy Now. Nanti kuar page macam di bawah. Korang kena masukkan Mobile Phone No sama ada korang  pasti atau tak pasti korang tetap kena masukkan nombor telefon sebabnya top up ini instant top up. Setelah buat payment korang terus dapat sms kredit terkini. Contoh di bawah aku saja-saja letak Mobile Phone No yang aku bedal jelah... Karang aku masukkan mobile phone no aku yang betul2 berdesup pulak credit masuk ramai pulak yang nak tolong top up kan handphone aku... Hehe....
 

Macam di atas ni dah tulis this mobile phone cannot be used to purchase this item maknanya korang kena cuba provider lain ataupun korang kena cek betul ke no telefon yang korang enter. Mana tahu ada typo error. If done payment korang dah tak boleh nak gedik2 mintak refund if korang yang salah taip number. Maknanya rezeki kat orang yang korang tolong top up kan. If muka tak malu korang suruhlah penerima share credit / refund kat korang hehe...

Panjang pulak karangan SPM aku kali ni hehe... Esei bertajuk Online Shopping...

11street.my is owned and operated under Celcom Planet Sdn. Bhd. So boleh beli tanpa was-was di sini.

 

3 comments:

  1. Fida selalu topup online gak..hehehe.jimat masa dan tak payah kena panas..maklumlah puteri lilin kan..hehehe..selalu Fida topup utk pakai internet jer..yerla zaman sekarang tak pakai sms dah..byk pakai whtasapp atau wechat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela top up online lg senang takyah berjalan ke kedai. hadap je computer / mobile phone berdesup top up masuk bila dah siap payment. kat 11street.my masih baru so banyak offer yang dorang tawarkan untuk top up. Mula-mula dulu ada blogger yang bagitahu harga yang dorang offer untuk top up RM 10 sebelum GST RM 5++ jer. Masa tu tak tahu tak sempat nak grab...

      Delete
  2. Good sharing, to help shoppers save more, and at the same time enjoy a secure shopping experience, 11street or 11street.my would like to share some essential tips for all online shoppers, see detail at:
    http://kidbuxblog.com/shopping-smart-with-11street-my





    Best Regards,
    Your best Split Queen Box Springs or split queen box spring selection.

    ReplyDelete