Friday, 11 July 2014

Giveaway Puasa RM50

Assalamualaikum..


Dengan lafaz bismillah SueAKGoGeous ingin membuat Giveaway pertamanya sempena Ramadhan 1435H
 
 http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/06/giveaway-puasa-rm50.html

 
Pemilihan pemenang akan diadili sepenuhnya oleh SueAKGoGeous dengan menilai penulisan anda.. Hadiah empat orang pemenang bertuah adalah seperti berikut:
 
Seorang Pemenang utama = Cash RM20
Tiga Pemenang saguhati = Cash RM10

Tarikh-tarikh penting:
Tarikh mula: 4 Jun 2014
Tarikh tamat: 23 Julai 2014
Tarikh keputusan: InsyaAllah 25 Julai 2014
 
  
Nota: Jika penyertaan amat meriah dan memberangsangkan, mungkin hadiah akan bertambah :)
 
Cara menyertai GA ini amat mudah. Do 6 easy and simple steps such below:

  1. Follow blog SueAKGoGeous,
  2. Follow Google+ SueAKGoGeous,
  3. Buat new entry bertajuk Giveaway Puasa RM50 by SueAKGoGeous,
  4. Copy banner di atas dan masukkan dlm entry anda dan backlink kan ke page SueAKGoGeous,
  5. Sertakan the best of pengalaman puasa di bulan Ramadhan anda dlm entry anda
  6. Publishkan dan copy URL ke ruangan komen SueAKGoGeous.
 
Sahabat-sahabat sekalian.. sila lah sertai ramai-ramai ye untuk memeriahkan suasana :)
 
Pengalaman puasa di bulan Ramadhan adalah semasa berlatih menjalankan ibadat puasa masa zaman kanak-kanak Ribena ketika usia 7 tahun. Pengalaman yang sukar dilupakan di mana ketika itu mengalami kesukaran untuk bertahan selepas habis waktu sekolah tapi demi menjaga puasa sanggup menahan lapar dan dahaga walaupun ketika itu melihat air paip memang rasa nak minum jer dapat seteguk dua pun jadilah, tambah-tambah masa mandi... Air paip tu nampak begitu enak sekali kalau dapat diteguk sebelum menantikan saat-saat azan Maghrib berkumandang.
 
Paling bestnya berpuasa pada masa zaman kanak-kanak Ribena, ketika bulan puasa kawan-kawan datang ke sekolah lebih awal daripada hari-hari biasa. Aktiviti sebelum memulakan sessi persekolahan adalah bermain. Kawan-kawan lelaki pada era itu bermain penutup tin minuman botol coco cola. Manakala kawan-kawan perempuan leka bermain batu seremban. Pengalaman di bulan Ramadhan ini begitu indah dan membawa kenangan manis sehingga ke hari ini.
 
 
 
Selamat  berpuasa dan berhari raya... Maaf atas segala salah dan silap... Sekian, wassalam..

 

2 comments:

  1. Salam Ramadhan Salam perkenalan.
    Baru ja follow sini
    Semoga berjaya. Singgah dari segmen yang sama

    ReplyDelete
  2. Salam..
    Thanks for joining..
    All the best..

    ReplyDelete