Sunday, 27 April 2014

PERCUTIAN BUDGET DI KOTA KINABALU 11.01.2014 - 14.01.14 PART II

Lamanya tak update blog ni... Percutian ke KK pun dan basi hehe... Tapi takpela saya rajin nak menulis lagi. Mana tau blh jadikan panduan kepada sesiapa yang ingin bercuti di KK.

Budget percutian di KK

  1. Flight tiket --- masa saya dan family wife pergi harga tiket kami pergi balik dr KLIA - KK = RM 2400.00 lebih kurang RM 300 tiket pergi dan balik.. Boleh dapat jimat lagi sekiranya rajin survey flight lain MALINDO & AIR ASIA... Kami pergi KK naik MAS pergi dan balik
  2. Penginapan --- Isteri saya arranged accommodation at Marina Condo for 3 night. Dari last year wife dah booked so the rate for 3 nights = RM 260/ night... Bagi kami berbaloi sewa homestay untuk kami yang travel seramai 8 orang ni... Ada 3 bilik, ruang tamu with Astro TV and dapur yang dilengkapi dengan dapur gas dan peralatan memasak. Cuma agak terhad sesuai for masakan ringan untuk keluarga yang kecil.
  3. Transportation jugak wife yang arranged sekali dengan homestay at Marina Condo. Untuk tranpostation 4 days = RM 1000.00 termasuk
  • 11/01/2014 --- KK airport to Marina Court --- RM 80.00
  • 12/01/2014 --- Day Trip to KINABALU NATIONAL PARK & PORING HOT SPRING :
    --- RM 450.00
ITINERARY :

0800hrs : Depart from your hotel
0900hrs : Visit Rumah Terbalik ( Entrance fee at own account )
0940hrs : Visit Jambatan Gantung Tamparuli
1030hrs : Visit Nabalu Market
1200hrs : Visit Poring Hot Spring
1400hrs : LUNCH at SABAH TEH PLANTATION Restaurant
1500hrs : Visit Fish Massage at the natural setting (River at Kg. Luanti)
1630hrs : Visit Kundasang Market
1700hrs : Visit Kinabalu National Park
1730hrs : Return back to Kota Kinabalu
1930hrs : Arrive at KK & transfer to your hotel
 
  • 13/01/2014 --- Day Trip to KINABALU CITY --- RM 400.00, KK City Tour - Melawat Yayasan Sabah, Masjid Terapung Likas, Signal Hill, Muzium Sabah, Tg. Aru Beach, Shopping at Philipino Market
  • 14/01/2014 --- Marina Court - KK Airport --- RM 80.00 dapat diskaun RM 70.00
 
** Harga adalah termasuk : PEMANDU, MINYAK, PARKING & TOUR

Untuk tempahan, sila hubungi :

En. Razley @ 0167288953
Emel : razley@yahoo.com
 
 
Panduan di atas bolehlah dijadikan estimate budget... Total utk air ticket + accommodation + transportation in KK = RM 4960 for 8 persons...
 

0 comments:

Post a Comment