Wednesday, 18 December 2013

NASI LEMAK SIMPLE

Inilah menu breakfast dan dinner kami. Selagi tak kering kontang periuk nasi dan sambal ikan bilis dari pangkor yang dikirim oleh wife melalui birasnya aka adik ipar aku, menu hidangan mesti dicarried forward oleh wife. Rezeki jangan membazir, lainla stay at hometown aka kampung bolehla dijadikan menu hidangan ayam dan itik. Kat bandar ni jawabnya menu "tong sampah". Nasib baik aku pun bukan jenis nak hidangan fresh. Masakan yang dipanaskan semula pun aku jamah selagi elok conditionnya.

Ikan bilis mata biru dari pangkor, 250gram RM 11.00

Penyediaan sambal ikan bilis

Sedia untuk dihidangkan masa breakfast bersama teh panas. Simple jer nasi lemak wife takde decoration like timun dan telur rebus.

0 comments:

Post a Comment