https://sspniplusonline.ptptn.gov.my/sspniplusonline/?id=000008279

Tuesday, 14 July 2015

Ketuk-Ketuk Ramadan 2015 #28 Bersama selebriti undangan Izreen Asmidar

Bersiaran di Tesco Jitra, Bersama selebriti undangan Izreen Asmidar

Jejari Ikan Oat Sheila Rusly

Bahan-bahan:
Ikan Jenahak - difillet dan dipotong jejari perap dengan serbuk cajun dan garam
Oat
Tepung
Telur

Bahan-bahan sos:
Lemon
Daun Bawang - dipotong
Saji Mayonis
Bawang - dicincang halus

Cara membuatnya:
Masukkan saji, bawang, daun bawang dan perahkan lemon.

Cara memasaknya:
Ikan disalut dengan tepung, celupkan dengan telur dan gaulkan dengan oat dan goring dengan api sederhana.

 
 
Daging Masak Hitam Izreen Asmidar
 
Bahan-bahan:
Daging
Kicap lemak manis
Asam jawa
Buah pelaga
 
Bahan-bahan kisar
Bawang  merah
Bawang putih
Lengkuas
Cili kering
Halia
Biji Ketumbar
Buah keras
Cili kering
 
Cara memasaknya:
Panaskan minyak tumiskan buah pelaga dan bahan kisar sehingga masak. Masukkan daging, kicap lemak manis, sehingga masak. Masukkan garam dan gula secukup rasa, air asam jawa.
 
 

0 comments:

Post a Comment