Bersiaran di Tesco Jitra, Bersama selebriti undangan Izreen Asmidar
Jejari Ikan Oat Sheila Rusly
Bahan-bahan:
Ikan Jenahak - difillet dan dipotong jejari perap dengan serbuk cajun dan garam
Oat
Tepung
Telur
Bahan-bahan sos:
Lemon
Daun Bawang - dipotong
Saji Mayonis
Bawang - dicincang halus
Cara membuatnya:
Masukkan saji, bawang, daun bawang dan perahkan lemon.
Cara memasaknya:
Ikan disalut dengan tepung, celupkan dengan telur dan gaulkan dengan oat dan goring dengan api sederhana.
Daging Masak Hitam Izreen Asmidar
Bahan-bahan:
Daging
Kicap lemak manis
Asam jawa
Buah pelaga
Bahan-bahan kisar
Bawang merah
Bawang putih
Lengkuas
Cili kering
Halia
Biji Ketumbar
Buah keras
Cili kering
Cara memasaknya:
Panaskan minyak tumiskan buah pelaga dan bahan kisar sehingga masak. Masukkan daging, kicap lemak manis, sehingga masak. Masukkan garam dan gula secukup rasa, air asam jawa.
0 comments:
Post a Comment